Fotocursussen met Praktijk in Haarlem

Soms lijkt het alsof fotografie alleen maar om techniek draait. Anderen zeggen weer dat dit totaal niet belangrijk is, het gaat om het gevoel. Punt is dat je het allebei nodig hebt. Kennis van techniek vergroot vaak de kwaliteit van uw fotografie. Maar ook van uw expressiemogelijkheden.
En ja, dat laatste is toch het allerbelangrijkste! Marijke Diel, geoefend en vaardig docent, is er altijd op uit uw eigen originele manier van kijken te stimuleren. De kunst is deze manier van kijken naar boven te halen bij de ander en dit te ontwikkelen.  Bij Marijke Diel leert u uw eigen creatieve zeggingskracht te vergroten en te ontwikkelen.
Techniek is een instrument, reflectie op foto’s het middel, enthousiasme de leidraad.

Fotocursus Basis met Praktijk

Basiscursus Fotografie Haarlem

Nu heeft u eindelijk die mooie fotocamera. Nu de knoppen nog! Probleempje: de handleiding is nogal onbegrijpelijk. Dus nu fotografeert u dan wel, maar de fotocamera blijft op automaat staan. Sommige resultaten blijven onbegrijpelijk. Waarom zijn sommige foto’s bewogen, juist als je het niet wilt? Hoe ga je om met weinig licht? Hoe krijgt u nu sommige dingen scherp in de foto en de rest onscherp? Hoe kun je je camera het beste instellen? Deze vragen worden beantwoord in de Fotocursus Basis.

Duur: 3 lessen van 2 uur of 6 uren les op 1 dag
Kosten: € 99,– . Individueel of met 2 personen: € 300,–

Vervolgcursus fotografie met praktijk

Leer de mogelijkheden van uw flitser kennen en ontdek hoe u deze creatief kunt inzetten. Ondervindt tijdens avond- en nachtfotografie hoe u spannende foto’s kunt maken in de stad! Marijke Diel brengt de techniek op een aanschouwelijke manier, waarna u dit meteen in de praktijk brengt. Buiten dit alles ontdekt u veel meer over compositie en de kracht van communicatie via beeld!

Duur: 6 lessen van 2,5 uur.
Kosten: € 275 – U ontvangt een korting van 25 euro indien u de Fotocursus Basis heeft gevolgd en u inschrijft voor de eerstvolgende Vervolgcursus Fotografie.

Adobe Lightroom met Praktijk

Als je niet weet hoe Adobe Lightroom omgaat met de locatie van je foto’s op je harde schijf en in de bibliotheek, dan kan dat nogal verwarrend zijn. Dat is een van de redenen waarom gebruikers Adobe Lightroom soms links laten liggen. Ervaren docent en fotograaf Remko Scheepens neemt u aan de hand van zijn jarenlange ervaring en meest recente kennis van Adobe Lightroom mee door de praktijk van Adobe Lightroom.

Cursus Adobe Lightroom bij fotocursushaarlem.com

Duur: 8 uren inclusief 1 uur pauze (1 dag)
Kosten: € 180 euro incl BTW en up-to-date cursusboek met les voorbeelden twv 25 euro