Verdiepingscursus Fotografie met Praktijk

6 lessen van 2,5 uur – 4 woensdagavonden en twee zondagochtenden

Breng ook in de Verdiepingscursus de theorie in de praktijk! Doe kennis op over storytelling, zwart-wit fotografie en compositie. Ondervindt hoe deze kennis jouw creativiteit ondersteunt. De cursussen van Marijke Diel inspireren je tot een andere manier van kijken. Je gaat zo snel mogelijk na de theorie aan de slag onder begeleiding van de docent.

Doel fotocursus Verdiepingscursus met Praktijk

De Verdiepingscursus sluit aan op alle basiscursussen (inclusief smartphone fotografie!) en vervolgcursussen. Kijken staat centraal!
Doel van deze cursus is dat je een breder palet tot je beschikking hebt om jouw verhaal te vertellen en dat je in technisch opzicht hiervoor de gereedschappen in handen krijgt.

Inhoud Verdiepingscursus Fotografie met Praktijk

De term visual storytelling is vooral in opkomst door de Social Media en de hedendaagse beeldcultuur. Fotografen vertellen al heel wat decennia verhalen. In de lessen behandelen we verschillende verhaalvormen en de manier waarop je een verhaal kunt opbouwen. Deze kennis gebruik je ook in de volgende lessen, aangevuld met nieuwe informatie.
Hierna komt zwart-wit fotografie aan de orde. Zwart-wit fotografie daagt je uit tot een andere manier van kijken dan wanneer je in kleur fotografeert.  Je wordt tot duidelijkere keuzes met betrekking tot licht, compositie en vorm gedwongen. Hoe dit allemaal in zijn werk gaat, leer je onder andere aan de hand van het werk van gerenommeerde fotografen.

Gedurende de cursus kom je natuurlijk veel meer compositie te weten. Hierbij worden ook de verschillen tussen zwart-wit fotografie en kleurfotografie behandeld.
Aan het eind van de cursus kruipen we in de huid van één specifieke fotograaf als inspiratie voor de praktijk. We ontdekken zijn drijfveer, manier van werken en we leren van hen.

Behalve enkele opdrachten voor thuis fotograferen we gezamenlijk tijdens de lessen. Door het gezamenlijk bespreken van de foto’s ontdek je je eigen sterke punten in de fotografie, zodat je je hierin verder kunt ontwikkelen.

Deelname Verdiepingscursus Fotografie met Praktijk

Voor wie: voor iedereen die een basis (ook smartphone-fotografie!) of een vervolgcursus fotografie heeft gevolgd of voor cursisten die al over enige kennis mbt diafragma, sluitertijd en objectieven beschikken. Neem bij twijfel even contact met ons op.
Camera: U kan meedoen met iedere camera en smartphone. De kosten zijn beperkt tot het afdrukken van eigen foto’s. Hieraan worden verder geen bijzondere eisen gesteld. Het formaat van de afgedrukte foto’s is doorgaans 10 x 15 cm. Door de foto’s naast elkaar te zien leren cursisten meer en snel over hun manier van fotograferen.
Als u een fotocursus bij mij heeft gevolgd, ontvangt u bij inschrijving van de verdiepingscursus een korting van 25 euro op het cursusbedrag.

Programma Verdiepingscursus fotografie met Praktijk:

1. Storytelling –   Theorie en praktijk
2. Storytelling –  Theorie en bespreking foto’s
3. Zwart-wit fotografie – inspirerende voorbeelden, mogelijkheden en technische kennis
4. Zwart-wit fotografie – praktijkles
5. Een speciale fotograaf – praktijkles volgens de lessen van deze meester
6. Bespreking fotowerk cursisten: de sterke kanten van de cursisten worden belicht in de fotobesprekingen.
Gedurende alle lessen komen zaken als compositie en communicatie via beeld aan de orde.

Verdiepingscursus Fotografie Marijke Diel

Duur: 6 lessen, 2,5 uur per les
Kosten: € 350,–
Planning najaar 2024:

Vier woensdagavonden van 19.15 tot 21.45 uur en twee zondagochtenden van 10:15 – 12:45 uur
2024:  Start 23 oktober/ 13-11 /20-11 /24-11 (zondagochtend!)/01-12 (zondagochtend!)/woe 04-12

Aanmelden

Via onderstaand formulier kunt u zich aanmelden voor de gewenste cursus.

  Zie 'Agenda' in het menu voor de (start)data van alle workshops en cursussen. Keuze Cursus:

  Fotocursus Basis met Praktijk (3 lessen)Fotocursus Smartphone Basis met Praktijk (4 lessen)Verdiepingscursus Fotografie met Praktijk (6 lessen)Vervolgcursus Fotografie met Praktijk (6 lessen)

  Gewenste startdatum

  Uw naam (verplicht)

  Uw e-mail (verplicht)

  Uw telefoonnummer (verplicht)