Vervolgcursus Fotografie met Praktijk

2, 5 uur per les

Breng ook in de vervolgcursus fotografie de theorie meteen in de praktijk! Leer de mogelijkheden van je flitser kennen en ontdek hoe je deze creatief kunt inzetten. Ondervind hoe je spannende foto’s kunt maken ’s avonds met het aanwezige licht in de stad!   In de cursussen fotografie van Marijke Diel wordt de techniek op een aanschouwelijke manier gebracht. De cursisten oefenen meteen hierna onder begeleiding van de docent.

Doel fotocursus Vervolg met Praktijk

De vervolgcursus sluit qua techniek aan op de basiscursus. Behalve dat je nieuwe technische kennis opdoet (lichtmeting, flitsen, avondfotografie, witbalans, compositie) gaan we nu uitgebreid in op fotografische beeldvoering.
Je krijgt antwoord op de volgende vragen:
Hoe krijgen fotografen het voor elkaar dat kijkers foto’s begrijpen zoals ze zijn bedoeld door de fotograaf? Hoe kun jij dat zelf voor elkaar krijgen?

Inhoud vervolgcursus Fotografie met Praktijk

In de vervolgcursus fotografie met praktijk verdiepen we ons o.a. in het flitsen en het fenomeen avondfotografie.  Doordat je boeiend werk van goede fotografen krijgt voorgeschoteld, krijg je meer zicht op allerhande mogelijkheden in de fotografie. Dit biedt ook weer nieuwe mogelijkheden aan jou zelf. Voordat we daadwerkelijk gaan fotograferen, wordt eerst lichtmeting in moeilijke lichtsituaties behandeld. Door alle theorie meteen in de praktijk te oefenen, krijg je snel grip op hoe je zaken moet aanpakken.
Hierbij zullen onderwerpen als compositie en communicatie via beeld uitgebreid aan de orde komen. Centraal staat hierbij de vraag: hoe communiceert een fotograaf wat hij/zij wil laten zien? Aan de hand van werk van fotografen en het bespreken van je eigen foto’s en die van je mede- cursisten vergroot je op inspirerende wijze jouw kennis.
In de fotocursus is er elke les ruimte voor praktijk. Bovendien zijn we twee van de zes lessen geheel buiten aan het fotograferen. Plezier, enthousiasme en creativiteit staan centraal.

Deelname Vervolgcursus Fotografie met Praktijk

Voor wie: voor iedereen die de fotocursus Basis heeft gevolgd of voor cursisten die al over enige kennis mbt diafragma, sluitertijd en objectieven beschikken. Neem bij twijfel even contact met ons op.
Camera: Wat betreft uw camera is het ’t belangrijkste dat deze op manual kan worden gezet en dat u sluitertijd en diafragma kan verstellen. De kosten zijn beperkt tot het afdrukken van eigen foto’s. Hieraan worden verder geen bijzondere eisen gesteld. Het formaat van de afgedrukte foto’s is doorgaans 10 x 15 cm. Door de foto’s naast elkaar te zien leren cursisten meer en snel over hun manier van fotograferen.

Programma fotocursus Vervolg met Praktijk:

1. Meer over lichtmeting. Werken op manual. Beweging en scherptediepte
2. Flitsen: aan de hand van werk van fotografen bekijken we allerlei interessante mogelijkheden. Dit wordt aangevuld met theorie & praktijk
3. Praktijkles: we fotograferen in de stad en doen speelsgewijs oefeningen met lichtmeting, werken op manual, beweging, scherptediepte, flitsen e.d.
4. Avondfotografie. Aan de hand van boeiend werk van fotografen zien we hoe we kunnen omgaan met weinig licht. Naar aanleiding van deze inspirerende  voorbeelden behandelen we theorie en oefenen we in de praktijk
5. Praktijkles: aan de hand van leuke opdrachten leer je ’s avonds spannende foto’s te maken.
6. Compositie: aan de hand van hedendaagse fotografie bekijken we hoe fotografen beeldtaal hanteren. De sterke kanten van de cursisten zelf worden belicht in de Fotobespreking praktijklessen.

Duur: 6 lessen, 2,5 uur per les
Kosten: € 350,–
Planning:

Woensdagavond van 19.15 tot 21.45 uur:
2024: dit najaar geef ik een Vervolgcursus in Amsterdam. De Verdiepingscursus is in Haarlem.

Aanmelden

Via onderstaande formulier kunt u zich aanmelden voor de gewenste cursus.

  Zie 'Agenda' in het menu voor de (start)data van alle workshops en cursussen. Keuze Cursus:

  Fotocursus Basis met Praktijk (3 lessen)Fotocursus Smartphone Basis met Praktijk (4 lessen)Verdiepingscursus Fotografie met Praktijk (6 lessen)Vervolgcursus Fotografie met Praktijk (6 lessen)

  Gewenste startdatum

  Uw naam (verplicht)

  Uw e-mail (verplicht)

  Uw telefoonnummer (verplicht)